Apa Itu Antivirus Kaspersky Internet Security??

b_kaspersky 1

Antivirus Kaspersky Internet Security ialah satu program antivirus yang dibangunkan oleh Lab Kaspersky. Ia bertindak untuk melindungi pengguna daripada malware dan terutamanya direka untuk komputer yang menggunakan Microsoft Windows dan MacOS, walaupun versi untuk Linux boleh didapati untuk pengguna perniagaan. Perlindungan masa nyata, pengesanan dan penyingkiran virus, trojan, worm, spyware, adware, keyloggers alat yang berniat jahat dan auto-dialer, serta pengesanan dan penyingkiran rootkit. Ia juga termasuk pengemaskinian automatik melalui perkhidmatan “Kaspersky Security Network”.

Perkhidmatan Kaspersky Security Network membolehkan pengguna produk keselamatan Kaspersky Lab dari seluruh dunia untuk membantu memudahkan pengenalan malware dan mengurangkan masa yang diambil untuk memberi perlindungan terhadap risiko keselamatan yang mensasarkan komputer anda. Kaspersky Lab mengekalkan dasar privasi yang ketat untuk menggunakan perkhidmatan ini.

Pengguna Microsoft Windows boleh muat turun antivirus disk yang mengimbas komputer hos semasa boot dalam persekitaran Linux yang terpencil. Di samping itu, Kaspersky Anti-Virus menghalang dirinya daripada dimatikan oleh malware tanpa kebenaran pengguna melalui gesaan akses kata laluan apabila melumpuhkan unsur-unsur perlindungan dan menukar tetapan dalaman. Ia juga mengimbas trafik Utusan segera masuk, lalu lintas E-mel, automatik melumpuhkan pautan yang dikenali malware laman hosting semasa menggunakan Internet Explorer atau Firefox dan termasuk sokongan teknikal percuma dan naik taraf produk bebas.

Leave a Reply

comment-avatar