Bagaimana Menggunakan Apple AirPods Dengan Peranti Android

Berikut merupakan peranti seperti penggunaan airpods.

Anda tidak akan mendapat semua ciri yang disertakan dengan peranti Apple. Penunjuk bateri untuk AirPods tidak akan dipaparkan pada telefon anda, dan Siri tidak akan tersedia untuk menjawab sebarang permintaan anda. Walau bagaimanapun, anda boleh memuat turun aplikasi Penolong Pencetus untuk memaparkan hayat bateri pada telefon anda dan melancarkan Pembantu Google selepas mengetuk dua earbud.

Jika ini masih seperti idea yang baik untuk anda, inilah yang perlu dilakukan:

Pada peranti Android anda, pergi ke Tetapan> Sambungan / Peranti Bersambung> Bluetooth dan pastikan Bluetooth dihidupkan. Kemudian buka casing AirPods, tekan butang putih di belakang dan tahan kes berhampiran peranti Android. AirPod anda perlu muncul pada senarai skrin peranti bersambung. Tekan nama AirPods pada skrin dan anda harus baik untuk pergi.

Sekarang satu-satunya perkara yang perlu dilakukan ialah dengan jelas mengambil Android anda manakala AirPod anda bemain di telinga anda. Walaupun anda mungkin tidak dapat mendengar orang-orang di sekeliling anda, anda akan dapat melihat ekspresi mereka yang mengelirukan. Anda adalah jambatan antara fanboys Apple dan peminat Android fanatik.

 

source: https://sea.pcmag.com/google-pixel-2/18249/how-to-use-apple-airpods-with-an-android-device

Leave a Reply

comment-avatar